Om

Om MigJag som står bakom prefixet Hualtet´s heter Claes Svensson och bor på Hualtet i Markaryd.

På vardagarna jobbar jag som elmontör. På fritiden är det bara hund som gäller och allt vad det innebär. Men främst så tränar vi och tävlar agility.


Hund har jag hållit på med så länge jag kan minnas. I mitt barndomshem fanns alltid hund. Som 13 åring köpte jag min första egna hund. En Samojedtik. Vi hade många roliga år tillsammans.


På 80-talet ägde jag två papillon ifrån Silverlidens kennel i Ödeshög. Senare kom även Shetland Sheepdog in och 1989 föddes första kullen vilket sedan skulle följas av många kullar.


1992 var jag med och introducerade Australien Shepheard i Sverige. Då kom en mycket snygg och välgående Red mearle hane in i landet. Gefion´s Khont down som visade sig bli otroligt vinstrik under 90-talet och en bit in på 2000- talet. Med flertalet BIR, BIG och BIS 1 placeringar.


1994 inporterade vi en dräktig trefärgad tik, även hon ifrån USA och Sveriges första kull i rasen föddes.


2008 tog livet andra vägar och jag flyttade till lägenhet. Jag var väldigt bestämd att jag inte skulle ha hund, 6 månader klarade jag detta. Bestämde då att jag skulle ha en lite hund.

För mig var valet av ras inte svårt, Naturligtvis föll det på papillon.2009 kom Styva Linan´s one night (Smilla) in i mitt liv och två år senare även Tindra som kom att bli min stamtik på Hualtet´s kennel.


Har idag även Tindras son Onny som är 17 månader och tränas i agility och ska startas officellt framåt sommaren.


Min ambition är att föda upp glada, frimodiga och snygga papillon som älskar att få jobba.


/Claes